Nutrition and Health
MAS
Eidgenössische Technische Hochschule Zürich ETHZ
- Lieu de formation
-
Zurich (ZH)
- Langue d'enseignement
-
anglais
- Type de formation
-
Hautes écoles universitaires HEU - Formation continue: formations longues
- Modalités temporelles
-
À plein temps - À temps partiel
- Thèmes de formation
-
Santé, soins, médecine
- Filières d'études
- Swissdoc
-
7.724.4.0
Mise à jour 21.08.2024
Description
Description de la formation
Master of Advanced Studies (MAS) ist eine Nachdiplomausbildung der Hochschulen und entspricht mindestens 60 ECTS-Punkten.
Natural scientists are offered an advanced education, the MAS ETH NH, that gives a broad overview on aspects of food and nutrition, their influence on health, and their potential for prevention of diseases. This also includes in-depth knowledge in physiology of eating, nutrition related toxicology, nutrigenomics as well as research methodologies related to nutrition.
MAS ETH NH graduates are trained to distinguish and understand problems of nutrition while continuing to work in their field of expertise. Depending on this field of expertise, jobs can be expected in nutrition research, nutrition teaching, nutrition journalism and different sections of the food industry.
Program structure:
- 15 compulsory courses
- 13 optional courses
- 1 week laboratory analysis
- Master Thesis
Plan de la formation
1 ECTS-Kreditpunkt entspricht einem Aufwand von 25-30 Arbeitsstunden.
Admission
Conditions d’admission
- Master's degree acknowledged by ETH or equivalent educational qualifications
Target group:
- Graduates with a Master’s degree or equivalent in natural science, medical doctors and pharmacists.
Coûts
CHF 19'500.-
Diplôme
- Master of Advanced Studies MAS
Master of Advanced Studies ETH in Ernährung und Gesundheit
Infos pratiques
Lieu / adresse
- Zurich (ZH)
Déroulement temporel
Début des cours
Spring and Autumn
Durée de la formation
2 Semesters
Modalités temporelles
- À plein temps
- À temps partiel
Langue d’enseignement
- anglais
Remarques
Anmeldefrist:
- für Herbstsemester: 1. Januar - 30. April
- für Frühjahrssemester: 1. Juli - 30. Oktober
Eidgenössische Technische Hochschule Zürich ETHZ
Tag der offenen Tür
Liens
Renseignements / contact
ETH Zurich, Institute of Food, Nutrition and Health, Human Nutrition Laboratory
Dr Isabelle Herter-Aeberli
Tel. +41 44 632 74 81
E-Mail: isabelle.herter@hest.ethz.ch
Institution 1
Eidgenössische Technische Hochschule Zürich ETHZ
Rämistrasse 101
8092 Zürich ETH-Zentrum
Tél.: 044 632 11 11
E-mail:
URL:
www.ethz.ch/
Autres informations
School for Continuing Education
ETH Zürich
Zentrum für Weiterbildung
Rämistrasse 101, HG E 17 - E 18.5
8092 Zürich ETH-Zentrum
Tél.: +41 44 632 56 59
E-mail:
URL:
www.sce.ethz.ch/